Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев / БГНЕС, архив
С наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема сигурност. Това написа в собствения си профил във Фейсбук президентът Румен Радев. Държавният глава е категоричен, че темата сигурност не търпи некомпетентност и трябва да бъде обсъждана с изключителна отговорност.

Борисов за Черно море: Мечтата ми беше да има платноходки, лодки, тръба за газ
 
 

С наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема Сигурност. В последните дни изявени политици се опитват да пр...

Публикувахте от Румен Радев в 21 февруари 2017 г.
Нинова: Ястребът Борисов се опитва да се превърне във врабче, не му се получава

"В последните дни изявени политици се опитват да проблематизират съвместния еър полисинг и военните учения на НАТО в Черно море. Ще напомня, че решението съвместната охрана на българското небе с партньорските авиации да се извършва срещу заплащане от България, бе взето и изпратено в НАТО през февруари 2016г. Днес неговите инициатори се опитват да прехвърлят другиму отговорността за собственото си решение. Като главнокомандващ въоръжените сили заявявам, че България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти", подчертава президентът Радев.

Борисов за Нинова: Няма да влизам в тона на тази дама, джентълмен съм

"Планираните военни учения на НАТО в Черно море, договорени на срещата във Варшава през юли 2016г., нямат нищо общо с идеята за така наречената Черноморска флотилия. Подобни учения се провеждат редовно, от години и никой не ги е „допускал“ или забранявал, още по-малко български политик. Те не съдържат заплаха за „лодките, платноходките и туризма“. Нека всички политически сили, ангажирани с предстоящата предизборна кампания, да знаят, че темата сигурност не търпи некомпетентност и трябва да бъде обсъждана с изключителна отговорност", пише в заключение Румен Радев.