Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар във връзка със служебното правителство и случващото се последните дни.

По повод на темата за засилване на военното присъствие на НАТО в Черно море, Борисов заяви, че решенията се взимат "под сурдинка".
 
"Козируваха в Брюксел преди няколко дни, а после казват, че аз съм бил послушко", започна бившият премиер.
 
По думите му темата е много деликатна и във времето, когато ГЕРБ са отстояли да няма флотилия в Черно море и сили на НАТО да идват както в Егейско море - "само ако недай си Боже има бежанска вълна, тогава общественият натиск е бил голям, а сега темата не се разисква много".

„Много е деликатна темата, от една страна, да не тревожим хората. Всички си спомняте времето, когато отстояхме позицията да няма флотилия в Черно море“, посочи той.

Бойко Борисов
БГНЕС

НАТО с допълнително присъствие в Черно море
 
Сега вече сме включени, имахме air policing, вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни, обясни още Бойко Борисов и допълни: „Сега сме поставени в много деликатна ситуация и вече сме цел, участници сме във всичко това“.
 
Бойко Борисов припомни, че позицията му по въпроса е била за предно разполагане на кораби в Черно море и за учения: „Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ“.

Десислава Радева: Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди
 
Бившият премиер Бойко Борисов изрази възмущението си, като сподели, че последните дни чете информация за охраната на първата дама, а не за важните решения за обществото, защото охраната на президента и първата дама е нещо нормално.
 
"Нормално е президентът, като си води своите отговорни срещи, да е сигурен къде е жена му. Колко ще изхарчим за охраната на един човек", коментира Бойко Борисов.

Държавна тайна е дали НСО пази първата дама

Бойко Борисов и КНСБ
БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на среща с КНСБ, на която бяха обсъдени предизборната програма на партията и вижданията на синдиката за социално-икономическо развитие на България.
 
КНСБ и ГЕРБ са на една позиция, че е дошло време за увеличение на доходите в България, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров след срещата. Той оцени като позитивни предложенията на партията за увеличение на доходите, но от синдиката смятат, че те могат да растат и с по-бързи темпове предвид възможността за поне петпроцентов ръст на БВП и за по-справедливо разпределение между труда и бизнеса на това, което произвеждаме.
 
От КНСБ смятат, че след четири години средната работна заплата може да достигне 1600-1700 лева, ако се увеличава с по 100-150 лева на година.

Бойко Борисов и КНСБ
БГНЕС

Радан Кънев: Пеевски е тръгнал към тройна коалиция с Борисов и Нинова
 
Ако БСП не е харесвала политиката на Владислав Горанов във финансите и иска ревизия на държавния дълг, то тогава не е трябвало да бъде назначаван Кирил Ананиев за служебен министър, заяви още бившият премиер и допълни:
 
"Как заместникът на Горанов ще прави ревизия на дълг, който е взел или е участвал във вземането му, все едно утре Горанов да ми прави ревизия на мен".
 
Бившият финансов министър Владислав Горанов също коментира темата за искането на БСП с думите, че на призива на Корнелия Нинова за ревизия на държавния дълг отговаря така - "не си губете времето, другарко Нинова, прочетете отчетите за изпълнението на бюджета за 2015 и 2016 г. и ако имате нужния капацитет, ще намерите отговор на всички ваши въпроси, свързани с финансирането на държавния бюджет".

Герджиков: С уволненията искаме да осветим съмнителни обществени поръчки
 
По думите на Горанов фактите са следните - през ноември 2014 г., когато ГЕРБ поема за втори път изпълнителната власт, държавата е нямала пари, нямало е достатъчно средства, за да се финансират гарантираните депозити в КТБ, и се е наложило държавата да отпусне заем.
 
ямаше достатъчно средства да се финансира огромния дефицит, формиран до края на 2014 г., и ако през ноември 2014 фискалният резерв е около 7 млрд. лева, то през ноември 2016 г. е над 14 млрд.", посочи Горанов.
 
По думите му 16-те милиарда, за които говори БСП, са общият размер на програмата, който никога не е достиган. "Ако искате да звучите поне малко по-информирани, говорете за 10 млрд., ангажирани в две последователни емисии през 2015 и 2016 г., за което българското правителство получи две престижни награди", обърна се Горанов към БСП.
 
Според него доходностите, които са били постигнати, са били оценени като най-успешните, постигани някога в България, и за първи път сме успели да инициираме 20-годишна ценна книга - някой ни повярва, че ние след 20 години ще можем да си върнем парите, които вземаме днес, каза Горанов. Той посочи, че парите са в БНБ и всеки може да провери това.