Радан Кънев
Радан Кънев / БГНЕС, архив
Председателят на Нова Република Радан Кънев попита дали Делян Пеевски влиза в сделката, която уговарят в момента Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Кънев коментира, че в последните 10 години управлението е било в ръцете на БСП и ГЕРБ.

Кънев със заявка да хвърли оставка, ако „Нова република“ не влезе в НС

„През тези години кръговете на ДПС и Пеевски взеха централна роля в правосъдието и в усвояването на европейските фондове“, каза лидерът на Нова Република. Радан Кънев посочи, че Борисов е дошъл на власт с обещанието да разследва Станишев. После Орешарски дошъл с обещанието да разследва Борисов.

Спирането на БСП и комунистите минава през боя по ГЕРБ на избори, смята Радан Кънев

„После пак Борисов дойде на вълната на гнева от БСП с обещанието да разследва Орешарски. Нито едно смислено обвинение не е повдигнато обаче. Нито един политик или висш чиновник не е осъден. Преди година Борисов обяви тържествено, че Пеевски си тръгва. Днес той се връща като водач на две листи на ДПС – в Благоевград и в Пазарджик. Тръгнал си е наистина – тръгнал е към тройна коалиция с Борисов и с Нинова в следващия парламент“, коментира Кънев.

В програмата си Нова Република предлага 770 евро средна заплата

Той предупреди за опасността БСП да се върне на власт по две причини. "Първата е, че ГЕРБ управлява бетер като комунистите.  Втората е, че Владислав Горанов и Румяна Бъчварова вече заговориха за голяма коалиция, а Михаил Миков призна, че през 2014 г. Борисов е предложил първо коалиция на БСП", каза Радан Кънев.