/ БГНЕС, архив
Нова Република обяви идеите си за развитие на икономиката в следващите четири години. Програмата за Нова Икономика бе представена от Трайчо Трайков, Радан Кънев, Мартин Димитров и Дани Каназирева, съобщиха от формацията.

Нова Република е единствената алтернатива на ГЕРБ

Основната поставена цел е постигане на висок и устойчив реален растеж на икономиката между 6 и 7% на годишна база. Вследствие на икономическия растеж, ще се постигне увеличаване на заплатите с 50% за четири години и в частния и в държавния сектор.

Готви се управление ГЕРБ-БСП без опозиция, предупредиха от "Нова република"

Нова Република се е ангажирала веднага да отмени данък "Уикенд", да запази плоския данък, да намали на 9% ДДС за основните храни, лекарствата и книгите и рязко да освободи бизнеса от излишни и вредни такси. Нова Република е готова и с промяна в Конституцията, която да въведе пряк избор на областни управители.

В областта на енергетиката приоритет ще бъде енергийната независимост, новите технологии и недопускане на неефективни проекти като АЕЦ "Белене".

Радан Кънев за Реформаторския блок: Не коментирам килера на ГЕРБ

От формацията обещават да не се увеличават никакви осигуровки и да не допусне неконтролиран популистки ръст на минималната работна заплата, който води до загуба на работни места.

Нова Република си поставя за цел и постигане на среден размер новоотпусната пенсия от 700 лв. и среден размер на заварените пенсии от над 500 лв. след четири години.