Лидерът на ДСБ Радан Кънев стана председател на новия проект в дясно
Лидерът на ДСБ Радан Кънев стана председател на новия проект в дясно / БГНЕС
Радан Кънев става председател на
92325
Радан Кънев става председател на
  • Радан Кънев става председател на
Учредиха ново дясно обединение "Нова Република". Очаквано лидерът на ДСБ Радан Кънев стана председател на новия проект в дясно, а неуспелият кандидат за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков е политически говорител.

Радан Кънев обяви проекта "Нова Република" за единствена алтернатива на ГЕРБ. "Напълно непредвидим е резултатът от предстоящите предсрочни избори. Това, което видяхме и в Европа, и в САЩ през последните месеци, а и цяла година, то е, че прогнозите на социолозите не се сбъдват. Така че за предстоящия парламент знаем само едно - той няма да е само о т четири-пет партии и ГЕРБ и БСП няма да са равностойни", заяви Кънев.

"Ако имаме цел в момента, тя е да не допуснем коалицията между ГЕРБ и БСП, която се подготвя. Това е по-важният политически въпрос", уточни той.
 

Радан Кънев
БГНЕС

"По отношение на "Да, България" още миналата седмица ние отправихме покана за общо явяване, без всякакви предварителни условия. Тяхното решение е да се явят самостоятелно. Какви ще са последиците - със сигурност няма да са добри, особено за "Да, България". Но ние не можем да носим отговорност за чуждо политическо решение, нито се бъркаме в чужди работи", коментира още Радан Кънев.

Три политически партии, три граждански сдружения и политически ангажирани граждани учредиха новия си проект, който определят като надпартийно дясно обединение "Нова Република".

Лидерите на ДСБ Радан Кънев, на "Съюз за Пловдив" - Дани Каназирева, на Българска демократична общност Господин Тонев и представителите на граждански организации избраха 15-членен политически съвет на новото дясно обединение.

Радан Кънев
БГНЕС