Снимка:
Снимка: / БГНЕС, архив
Готви се управление ГЕРБ-БСП без опозиция, предупреди Мартин Димитров при официалното представяне на надпартийната платформа "Нова република" в Интер експо център в София.

"Нова република" е единствената алтернатива на статуквото, присъедини се той към ораторите преди него. По думите му, партиите на статуквото са готови на всякакви комбинации, да си направят експертен, служебни кабинети. Затова за всички, които не приемат сегашната ситуация, има само един път и това е пътят на "Нова република", посочи бившият лидер на СДС. В противен случай няма да има истинска съдебна реформа, доходите ще останат ниски.

Радан Кънев постави две условия за съюз с РБ2

Мартин Димитров обяви, че, ако "Нова република" управлява, реално за четири години е възможен ръст на икономиката от 6-7 процента, увеличение на доходите с 50 на сто.

Когато си управлявал последните 6-10 години и не си го направил, няма и да го направиш, коментира Димитров предизборните обещанията на други политически партии. Както и, добави той, не може да си защитник на малкия и средния бизнес, и на картелите, и монополистите едновременно.

Целта на платформата е промяна на фундамента на България, декларира Трайчо Трайков, говорител на надпартийното обединение. Тогава, подчерта той, няма да е възможно патриоти да се наричат хора, които поставят интересите на чужда държава над тези на своя собствен народ.

Нова Република е единствената алтернатива на ГЕРБ

Политиците често налагат разделителни линии, за да наложат собствената си политическа физиономия, целта ни е да има само една линия и от едната й страна да е мафията, от другата - всички останали, допълни той.

Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив" отбеляза, че изборът е "Нова република" и такъв избор ще излъчи хоризонт, а не правителство.

Източник: БТА