Лидерът на Нова република Радан Кънев
Лидерът на Нова република Радан Кънев / БГНЕС, архив
Интервю на Кирил Вълчев с лидера на
92589
Интервю на Кирил Вълчев с лидера на
Кънев със заявка да хвърли оставка, ако „Нова република“ не влезе в НС
  • Интервю на Кирил Вълчев с лидера на
  • Кънев със заявка да хвърли оставка, ако „Нова република“ не влезе в НС
Радан Кънев ще подаде оставка като лидер на „Нова република”, ако формацията не успее да влезе в 44-то Народно събрание. Според него председател, който не вкара партията си в парламента, трябва да се оттегли от лидерското място.
 
В предаването „Седмицата” на Дарик радио Кънев обясни, че за вота през март като наскоро създадена платформа, целта на „Нова република” е да се утвърди, а вече за следващите  избори от формацията ще търсят победа.
 
В програмата си Нова Република предлага 770 евро средна заплата

„Ние сме току-що създадена платформа и въпреки че екипът, който предлагаме, е много солиден, съставен от млади хора с богат политически опит и доказана политическа принципност, все пак не се явяваме на тези избори с голяма надежда да ги спечелим. Нашата цел е на тези избори да се утвърдим, да консолидираме българската десница по единствения начин, по който тя може да се консолидира, тоест като ярка алтернатива на социалистическата партия ГЕРБ - втората соцпартия в България, и впоследствие да играем за победа на следващите парламентарни избори. Така че през едни парламентарни избори, те сигурно няма да са много далеч...“, прогнозира Кънев.
 
В отговор на уточняващ въпрос дали очаква още едни избори тази година, лидерът на „Нова република“ посочи, че когато и да са те, от партията ще „участват вече с амбициозен кабинет в сянка и кандидат за премиер“.
 
Нова Република е единствената алтернатива на ГЕРБ, обяви Кънев

Лидерът на "Нова република" Радан Кънев
БГНЕС, архив

На въпрос кое е по-вероятно – да има или да няма нови парламентарни избори тази година, Кънев каза, че в момента не може да се прогнозира. „Пък и знаете ли, прогнозите на политиците не са верни. Нашата цел е да се борим за доверието на хората. Защото ние не си лъжем избирателите. Толкова скоро след създаването ни шансът да поемем мандат и да сформираме правителство е скромен“, каза Кънев.
 
Готви се управление ГЕРБ-БСП без опозиция, предупредиха от "Нова република"

В отговор на въпрос при какъв резултат на изборите би подал оставка като лидер на „Нова република“ Кънев отговори, че председател на партия, който не е успял да я вкара в парламента, трябва да подаде оставка и да не се кандидатира повече. Това важи за всички, важи и за мен, отсече Кънев.