Семейство Радеви посрещнаха индийския държавен глава и съпругата му
Семейство Радеви посрещнаха индийския държавен глава и съпругата му / БГНЕС
Румен Радев посрещна индийския президент
98697
Румен Радев посрещна индийския президент
  • Румен Радев посрещна индийския президент
България и Индия възстановяват диалога на най-високо политическо ниво след 15-годишна пауза. Това обяви президентът Румен Радев, който посрещна държания глава на Индия Рам Натх Ковинд. „Индия винаги е била приятелска страна за България“, каза президентът  Радев.

Румен Радев
БГНЕС

По негова покана президентът на Индия е на държавно посещение у нас. В петък двамата президенти ще открият паментик на Махатма Ганди в Южния парк в столицата.

Румен Радев
БГНЕС

Президентът Румен Радев е обсъдил с индийския си колега двустранните отношения в областта на икономиката и търговията. „Това посещение е изключително важно за развитието на сътрудничеството между нашите две страни, защото е предусловие за развитие на отношенията във всички области от взаимен интерес - търговия, икономика, наука и образование, инвестиции, туризъм, културен обмен“, каза президентът Румен Радев, Той подчерта, че Индия е изключително важен партньор за България.

Вижте още снимки на двете първи дами

“Индия е страна с огромна тежест в системата на международните отношения не само заради размера на своето население – една шеста от света живее в Индия с население от повече от 1.3 млрд. души, не само заради това, а заради активната и конструктивна външна политика в дух на конструктивност, диалог, диалог, мир, добросъседство, борба с глобалния тероризъм. Неслучайно и тежестта на Индия в ООН непрекъснато нараства. С президента Ковинд направихме преглед на нашите двустранни отношения особено в икономиката и търговията, където имаме задоволителна правно-нормативна рамка”, каза той.

Румен Радев
БГНЕС


Президентът Ковинд посочи, че България може да бъде ключов партньор за Индия в сектора на отбраната, както и в други области.

България Индия
president.bg

„Проведох обстойни разговори с президента Радев. Обсъдихме всикчи аспекти на нашите отношения. Признахме дългосрочните ни взаиноотношения и препотвърдихме ангажимента си да разширим своето партньорство в областта на политиката, икономиката, отбраната, науката, технологиите, образованието, културата и в областта на личните контакти”, каза той.

България Индия
president.bg

Президентът на Индия идва на държавно посещение у нас

България Индия
president.bg

В присъствието на двамата президенти в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 бяха подписани двустранни документи за продължаване на приятелските взаимоотношение между Индия и България.