Работят по три версии за покушението срещу Венцислав Димитров - Мечана
Работят по три версии за покушението срещу Венцислав Димитров - Мечана / netinfo
По три основни версии се разследва опитът за убийство срещу криминално проявения Венцислав Димитров от Перник. Популярният като Мечана мъж бе ранен при стрелба миналата нощ до заведението в пернишкия квартал „Изток”.

Две от версиите, по които се разследва покушението срещу Мечана, са свързани с престъпната му дейност, съобщи директорът на полицията в Перник комисар Димитър Шереметев.

Едната нишка, по която се търси убиецът и причината за стрелбата, е саморазправа и тя е пряко свързана с другата версия, разследваща лихварската дейност на Мечана. По думите на комисар Шереметев сигналите срещу простреляния лихвар от потърпевши са доста, има и официално внесени жалби в Областната дирекция на полицията.

Третата версия, по която се разплита случаят, е свързана с любовна връзка на 29-годишния Венцислав Димитров. В нощта на стрелбата според свидетели той е бил придружен от 19-годишната си приятелка Сашка.

Криминалисти от пернишката полиция са посетили простреляния във Военно-медицинска академия за даване на показания. Мечана е без опасност за живота.