/ Столична община
От 16 август, неделя, се възстановява движението по обновения участък от бул. “България“ от бул. “Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока кв. “Бояна“, който е цялостно рехабилитиран.

Столична община

Извършен е ремонт на трасето с дължина 1350 м, поставена е 17 000 кв.м метална мрежа, хидроизолация, нова асфалтова настилка. Възстановено е и мостово съоръжение над ул. "Васил Стефанов", преди Околовръстен път. Продължава работа по тротоарите и велоалеите, съобщиха от Столична община.

Мащабен ремонт на „Топлофикация“ променя движението на коли и градски транспорт в София

Преди това бяха ремонтирани участъците на бул. “България“ от бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Тодор Каблешков“, както и от Околовръстен път до моста на р.Боянска. От днес ще бъде затворено за рехабилитация срещуположното пътно платно бул. "България" в посока център, в участъка от бул. "Тодор Каблешков" до Околовръстен път.

Временна организация на движение:

От 16 август до 14 септември, включително се забранява влизането на пътни превозни средства по пътно платно на бул. „България“ в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до Софийски околовръстен път в посока център, движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на бул. „България“ в посочения участък.

За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 304, както следва (в посока жк. Дружба-2): от спирка с код 2458 „НИМ“ (начална/крайна) по маршрута до кръстовище бул. „Никола Петков“ - бул. „Братя Бъкстон“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“, по бул. „България“ и по маршрута до .к. „Дружба-2“.

В обратна посока маршрутът не се променя. Автобусна линия № 304 обслужва всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.

За маршрута на автобусна линия № 304 се закриват спирки:

- с код 1464 „НИМ“
- с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“
- с код 2688 „Ж.к. Бокар“


Изместват се спирки, както следва:

- спирка с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“, за автобусна линия № 64, се измества със 120 метра в посока ул. „Тодор Каблешков“ в тревната площ на западното пътно платно на бул. „България“

- спирка с код 2688 „ж.к. Бокар“, за автобусна линия № 64, се измества успоредно на съществуващото си местоположение в западното пътно платно на бул. „България“ в посока ул. „Тодор Каблешков“

- спирка с код 2206 „Ул. Тодор Каблешков“, за автобусни линии №№ 64 и 304, се измества преди ул. „Тодор Каблешков“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището бул. „България“ - ул. „Тодор Каблешков“