Психично болен запалил огъня край Брягово?
Психично болен запалил огъня край Брягово? / снимка: DarikNews.bg, Хасково
Психично болен запалил огъня край Брягово?
55633
Психично болен запалил огъня край Брягово?
  • Психично болен запалил огъня край Брягово?

Психично болен мъж е причинил големия пожар край хасковското село Брягово. Тази версия се обсъжда от жители на селото. По думите им виновник за огнената стихия бил 40-годишният Велко Лосков, който и преди бил замесен в подобни прояви. Майка му, която е лекар, обаче твърдяла пред кмета, че по време на възникване на пожара, синът й си бил вкъщи.

„Аз не съм убеден, че той е подпалил този огън вчера. Но е имало случаи, когато той е палил изгорели гуми, черници с изгнили дънери. Но нито аз съм го видял, нито други хора. Той страда от психично заболяване, и то в доста напреднала фаза. Аз смятам, че може да се вярва на майка му. Тя е лекарка, която следи състоянието му, и много пъти, когато се е съмнявала за нещо, че не си взима лекарствата, трябва да постъпи на лечение, се е обръщала към мен и към районния инспектор и сме правили необходимото, за да го закараме да се лекува”, коментира слуховете след хората кметът на Брягово Делчо Митев.

Пред Дарик и самия Велчо Лосков заяви категорично, че по време на избухването на пожара вчера си е бил в вкъщи. А относно пожарите, той споделя, че дори участвал в гасенето им през годините. „Първият пожар го гасих, бил съм на 17 години. По време на втория, бях в София, когато ми изгоря къщата”, разказа той. Лосков беше категоричен, че никога в живота си не е палил умишлен пожар.

Полицията продължава да проверява всички версии, а последната дума ще бъде на прокуратурата.

Пожарът е напълно локализиран. На места тлеят малки огнища и затова в района ще останат дежурни екипи, които да следят обстановката. 2100 декара бяха изпепелени в огнената стихия.