/ БГНЕС
В прокуратурата е постъпил сигнал срещу Красимир Каракачанов и проверката е поверена на КПКОНПИ, обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с публикации, че Каракачанов притежава недекларирани имоти.

„Постъпи сигнал, разпоредената проверка е поверена на КПКОНПИ, защото Красимир Каракачанов е министър. По силата на закона това е компетентният орган, който може да извършва проверки“, коментира Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор съобщи още, че с пари по европроекти са построени 746 къщи за гости на стойност 202 милиона лева. Част от обектите са в защитени зони по морето.

Установено е обаче, че с европари са купени и яхти, джипове, АТВ-та и два катамарана.

Полицията започва проверка на всички къщи за гости, построени с европари


За АТВ-тата собствениците обяснили, че ще ги ползват до труднодостъпни райони, за да правят разкопки. А за катамараните - че ще водят туристи на разходки по Дунав и в морето.

Прокуратурата има съмнения, че част от къщите за гости не функционират като такива. Други пък вероятно с фалшиви документи са отчитали, че са приемали гости.

Прокуратурата започва проверка на имоти на Елена Йончева край морето

До момента в прокуратурата няма нито един сигнал за нередност с тези процедури.

По повод имота, за който се твърди, че е на Александър Манолев, Арнаудова уточни, че проверката вече е по същество и се проверява кои гости са били в тези къщи. Прокуратурата смята, че младата Ана Димитрова, не чието име се водят няколко обекта, е подставено лице.

КПКОНПИ проверява и бившия зам.-министър Александър Манолев

Тя вече е разпитана, междувременно в общината в Сандански някой е оставил ключ за къщата на Манолев в общината и оставил бележка с призив да не се разбиват врати.
БТА, БГНЕС