/ ThinkStock/Getty Images
Главният прокурор Сотир Цацаров възложи на националната полиция проверка на всички къщи за гости, построени с европари. Разследване в Благоевград вече има по повод имота на Александър Манолев, припомнят от прокуратурата. Националната полиция проверява и данните, че семейството на Елена Йончева ползва не по предназначение къщи за гости, финансирани със средства на ЕС.

Сега националната проверка на полицията е насочена към документите на всички проекти по програмата за развитие на селските райони в периода 2007-2013 г.

Прокуратурата започва проверка на имоти на Елена Йончева край морето

Полицаи ще проверяват дали къщите за гости се ползват по предназначение. За тази цел ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обекта, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи. Ще се изискат от съответното районно на полицията по местонахождение на къщата за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи.

Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваната къща за гости.

Проверяват зам.-министър за злоупотреби с евросредства

БГНЕС

Главният прокурор разпоредил на полицията и извършване на проверка и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите. Екип от прокурори ще поеме ръководството и подпомагането на проверките, които трябва да приключат за два месеца.