Протести се провеждат в различни градове на страната. Повечето прояви на недоволство са срещу ниския стандарт на живот, но в различните градове има и други искания. 
 
Протестиращите в Сливен затвориха пътен възел „Петолъчката“ на главен път София – Бургас. Стотици автомобили преминаха по главните улици на Сливен и след това се отправиха към „Петолъчката“. Затворени са подстъпите към автомагистрала „Тракия“, пътят „Петолъчката“ – Котел – Омуртаг и пътят София – Бургас. 
 
Десетки на протест в Пловдив

50-ина души се събраха на протеста в Пловдив срещу скъпите горива и недостойния живот в България. Недоволните граждани преминаха с шествие по главната улица, като скандираха "Българи юнаци" и „Пловдив, събуди се!“. Развявайки трибагреници и надувайки вувузели, те отново се обявиха против крадливите политици и смяна на системата. Въпреки малобройния протест в Пловдив, хората изразиха в центъра на града недоволството си от високите цени на стоките в България и ниските доходи. 
 
След като пешеходното шествие на 50-ината пловдивчани премина от сградата на общината до Паметника на Съединението, част от протестиращите се отправиха с автомобилите си към Сопот и Карлово. Там те се сляха с още 150 души, които блокираха Подбалканския път. Недоволните от ниския стандарт на живот в градовете на Вазов и Левски спряха движението за половин час при разклона за селата Иганово и Московец. Демонстрациите преминаха при засилено полицейско присъствие, но до сблъсъци с блюстителите на реда не се стигна.

Жители на Карлово и Сопот са блокирали разклона за селата Московец и Иганово на Подбалканския път. Събралите се граждани протестират срещу ниския стандарт на живот и високите цени на горивата в страната. Организаторите заявяват, че протестните действия на жителите на Карлово и Сопот ще продължат до 22.00 часа.


Отново протест блокада на магистрала Хемус (СНИМКИ)

протест Пловдив
БГНЕС


Протестиращите в Шумен спряха за близо час и половина движението по автомагистрала "Хемус". Блокадата започна малко след 12 часа на пътен възел Белоколитово. Към тях се присъединиха и хора от Търговище и Разград. Малко след като спряха движението, протестиращите се насочиха към Нови пазар, където също спряха движението. Решението за блокирането бе взето на паркинга на "Арена Шумен", където по-рано днес те се събраха, за да изразят недоволството си срещу ниския стандарт на живот в България. Малко преди 15 часа бе възстановено движението по „Хемус“ след принудителното затваряне на пътя от протестиращи. От полицията призоваха водачите, попаднали в тапата на магистралата, да не предприемат рисковани маневри и изпреварвания, а да изчакат да се нормализира напълно движението. Голяма част от пътуващите преди затворения участък бяха пренасочени и преминаха по алтернативен маршрут.
 
Десетки русенци излязоха на пореден протест за чист въздух и по-добър живот. Те се събраха на паркинга пред централна жп гара с трибагреници и надписи по колите какво е предизвикало тяхното недоволство, предаде БГНЕС. След това 50-60 души с близо 30 коли тръгнаха на автошествие по булевард „Цар Освободител” до пътен възел „Христо Ботев”, откъдето се качиха на международното шосе в посока Гюргево. Протестиращите затвориха на няколко пъти за кратко булевард „България”. Въпреки че имаше намеса на полицията, която се опита да им попречи да блокират движението, не се стигна до напрежение и задръствания, тъй като автомобилите веднага бяха отбивани по обходен маршрут. Русенци се заканиха да продължат с протестите и следващата седмица.

Промяна на системата поискаха протестиращи от Стара Загора, които след автошествие блокираха за половин час движението от и за магистрала "Тракия" при Птицекомбината. Ние сме ги качили на власт, ние ще ги свалим след като те не се вслушват в нашите искания. Това сподели един от организаторите на протестното автошествие в Стара Загора Силвия Ангелова. Излизаме отново срещу социалната несправедливост, високите цени и данъците, обобщи тя част от исканията на протестиращите старозагорци, които отново поискаха оставка на кабинета и заявиха, че протестите им ще продължат и занапред. Колоната от около 80 автомобила премина по старозагорските улици с надути клаксони и се събраха на Птицекомбината, където имаше засилено полицейско присъствие и жандармерия. Униформените в началото отклоняваха автошествието в посока село Загоре, а движението от и за магистрала "Тракия" беше пропускано поетапно. След края на протеста с викове "Мафия" протестиращите излязоха на пътното платно и отново поискаха смяна на системата. Около 200 души успяха да затворят пътя от и за автомагистрала "Тракия" за 30-ина минути.

Старозагорци блокираха движението от и за магистрала „Тракия”

Стара Загора
БГНЕС

За втори път граждани на Добрич протестираха срещу промените в Закона за вероизповеданията. Днес те организираха мирен поход от паметника на „Св. св. Кирил и Методий“ до сградата на областната администрация. Представителите на шест евангелско-протестантски църкви се опасяват, че с новите текстове в закона правата им ще бъдат нарушени. Вярващите са недоволни, че с промените се предлага прагът за регистрация на едно вероизповедание да се вдигне от 300 на 3000 членове. Излезлите на протест не са съгласни и с постановката, че за да проповядваш, трябва да си завършил богословие в България. Недоволните считат, че ако промените се приемат, по-малките вероизповедания ще бъдат дискриминирани.
 
В Бургас пък шофьори зареждаха гориво за стотинки, като по този начин демонстративно изразяват несъгласието си с несъответствието между цени и доходи. Около 100 шофьори се включиха в тази проява на недоволство. Протестът не е регламентиран и няма да бъде допуснато затваряне на магистралата или улици в Бургас, обявиха от полицията.
 
С шествие на над 60-70 автомобила протече четвъртият протест в Благоевград. Част от участниците в автошествието успяха да достигнат до село Железница, където блокираха за около двадесет минути движението по главен път Е-79. По обяд шествието, което имаше разрешение само в рамките на града, потегли, а всяко кръстовище, водещо към главен път Е-79, бе преградено от жандармерия и полиция. Колоната отиде до кръговото при Американския университет в България, след което се върна и спря при старите гробища. Организаторът Александър Стамболийски обяви, че протестът свършва и поиска хората да се разотидат към домовете си. Част от протестиращите се върнаха към града, след което поединично се отправиха към Е-79, където в 13.30 ч. блокираха пътя за двадесетина минути.

вр
netinfo

И в тази неделя врачани излязоха на протест. В традиционното автошествие от площад "Св. Софроний Врачански" тръгнаха петдесетина коли, към които, докато колоната вървеше по улиците на Враца, се присъединиха още толкова. Автошествието се отправи след това към бензиностанция край града и за десетина минути протестиращите затвориха главния път Е-79 в двете платна към Враца. Протестиращите "надуха" клаксоните на автомобилите и развяха националния флаг и транспарант с основното си искане - смяна на политическата система. Протестът бе охраняван от полицията и до ексцесии не се стигна.

Под мотото "Народът срещу системата" премина шествието на протестиращи в Димитровград. То събра недоволни и от областния център Хасково, от Кърджали и от Свиленград. Множеството се събра на централния площад "България" и след това премина през едноименния булевард и възловите пътни артерии булевард "Димитър Благоев" и булевард "3-и март" до изхода за Хасково и магистрала "Марица". "Системата на партиен избор, на присъствието на едни и същи лица в политиката вече не работи. Искаме смяна на политическия модел на управление в България", обяви организаторът на протеста Диана Желева. Проявата бе съпътствана и с благотворителна акция по събиране на средства за закупуване на електрическа инвалидна количка на трудноподвижната 28-годишна Мария Иванова от Димитровград. Разногласия между самите протестиращи възникнаха при достигането на кръговото движение на изхода на Димитровград, където жандармерията бе направила кордон. Служителите обаче бяха без шлемове и каски.