протест София
протест София / БГНЕС
Протест и в София в защита на д-р Димитров
96486
Протест и в София в защита на д-р Димитров
  • Протест и в София в защита на д-р Димитров
Протест в защита на д-р Иван Димитров и в столицата. Хората се събраха пред Съдебната палата и поискаха освобождаването на лекаря, задържан за убийството на Жоро Джевизов-Плъха в Пловдив миналата седмица. Освен това се организира подписка, която след това ще бъде внесена в парламента.

Мащабна подкрепа за пловдивския лекар (ВИДЕО)

Освен незабавното освобождаване на д-р Димитров, протестиращите поискаха и да бъдат прецизирани текстовете в закона, касаещи неизбежната самоотбрана. Те настояват да има ясни критерии за самоотбрана, неизбежна самоотбрана и посегателство върху частна собственост при реална заплаха за собственика на движимата вещ или недвижим имот.
Протестиращите блокираха движението по бул."Витоша". И предупредиха, че недоволството им няма да приключи само с днешното събиране пред Съдебната палата.

протест София
БГНЕС

Прокуратурата привлече 48-годишен мъж към наказателна отговорност за убийство

По-рано пред NOVA адвокат Марин Марковски каза, че в Наказателния кодекс и сега съществува "великолепен" текст по въпроса с неизбежната отбрана.

Марковски: Всеки има право да защитава имуществото, честта, достойнството и здравето си


Какво точно се е случило според разследващите в случая в Пловдив предстои да разберем най-рано утре следобед, когато изтича първоначалната мярка за задържане на лекаря.