През това денонощие облачността ще е променлива. Само на отделни места през деня ще превали слаб дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е по-високо от средното за месеца. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 7°; максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София - около 15°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. След обяд на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 18-20°. Температурата на морската вода е от 15-19°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Само на отделни места ще превали слаб дъжд, а над 1800 метра ще прехвърча сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 1°.

В средата на седмицата ще е без валежи, а температурите бавно ще се повишават. В сряда вятърът ще отслабне още. Сутринта ще е слънчево, но хладно, с минимални температури в повечето места между 4° и 9°. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността; максималните температури ще са предимно между 16° и 21°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево; сутринта за кратко на места в низините и котловините ще има ниска облачност, а по-късно през деня - разкъсана висока облачност.