Димитър Аврамов
Димитър Аврамов / DarikNews.bg, архив
Искане да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Димитър Аврамов (ПГ на ДПС) е внесено от главния прокурор в парламента. Това съобщи председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в пленарна зала.

В съобщение на пресцентъра на прокуратурата се припомня, че на 17 октомври т.г. Софийският градски съд е спрял наказателното производство срещу народния представител поради придобиване на депутатски имунитет. Аврамов е подсъдим за търговия с влияние. 

Продължаването на наказателното преследване срещу народния представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Димитър Аврамов, посочват още от прокуратурата. 

Гешев иска сваляне на имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов

Депутатът вече е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер.

Депутатът е подсъдим за търговия с влияние.

Съдебното дело се води за това, че той и двама негови помагачи в периода от 6 юли 2012 г. до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „Тировец” в землището на гр. Монтана, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи (и приел сумата от 100 000 лева), за да упражни противозаконно влияние над длъжностни лица - директора на Областна дирекция „Земеделие“ в гр. Монтана и началника на РУП-МВР в гр. Монтана.
БТА