Прокуратурата повдигна обвинение на убиеца от Костандово
Прокуратурата повдигна обвинение на убиеца от Костандово / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение за непредумишлено убийство на 23-годишния Илия Баташки, който в сряда вечер закла зам.-председателят на Общинския съвет в Ракитово Северин Клашнов-Чарли. Това съобщи за Дарик прокурор Снежана Стоянова.

Илия Баташки вече е разпитан пред съдия. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа. Той е направил самопризнания за акта на извършване. В убийството няма умисъл, станало е внезапно, уточни говорителят на пазарджишката прокуратура. Няма задържани съучастници на Баташки.

„В кориците по делото до този момент няма нищо, което да сочи политически елемент при извършването на убийството", подчерта Стоянова. До края на деня прокуратурата ще внесе иск в съда за налагане на поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" на Илия Баташки.

Северин Клашнов беше убит в сряда вечерта  заради откраднат мобилен телефон на кмета на Костандово Ясен Шишеков-Хитлер. Убиецът на Чарли беше заловен от полицията във Велинград в късния следобед вчера.