„Когато разглеждаме третия мандат, е много важно да видим мотива на президента. Според мен мотивът на президента няма да е да даде този мандат на БСП”. Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Тя обясни убедеността си с това, че президентът нямал много добри отношения с БСП. „По-вероятно е мандатът да е на ДБ”, посочи професорът.

Христова не бе категорична дали ще се реализира трети мандат или ще има нови пердсрочни избори.

След консултациите: Сигнали за реконструиране на коалицията и ново правителство (ОБЗОР)

"Моето усещане е, че всичко може да се случи. Защото отговорността към избирателя е да бъдеш много по-категоричен: правя-не правя правителство, опитвам се-не се опитвам".

„Единствените политически партии, които са казали каква е позицията им категорично - че няма да правят правителство - са тези, които са в опозиция. Четирите, особено ИТН, продължава да го играе и да държи зрителя на къса верижка. Държането на къса верижка на зрителя е лошо – предвид това, че зрителят в момента е в много високи нива на стрес. Не трябва да го държим на къса верижка", добави психологът.

Според нея при хипотеза за предсрочни избори:

"Тези, които са гласували за ПП, те няма да гласуват за ПП”. И още:

"Ако изборите са честни, разпределението на политическите партии  ще бъде много различно от това, което очакваме в момента”.   
NOVA NEWS