/ Георги Димитров

Дали сме няколко дни на другите партии да изпратят предложенията си и да решат кой би искал да се включи в процеса за правителство. Следващата седмица ще оформим целите и задачите, сега не говорим за състав на кабинета. Когато е ясна подкрепата, тогава ще говорим за потенциални имена на министри.

Това обяви номинираният за премиер от "Продължаваме промяната" проф. Николай Денков на съвместен брифинг в Пловдив с Асен Василев и Кирил Петков.

 

Кой е Николай Денков - кандидатът на ПП за премиер

Той обясни, че вероятността с втория мандат да бъде съставено правителство не е голяма. "Но също така има все още такава възможност, защото усещането ни е, че повечето партии не искат да отидем на избори. Ако искат да отидем на избори, тогава нищо не може да ги спре", заяви още Денков и изрази надежда, че ГЕРБ все пак ще се включат в процеса.

Той не вижда смисъл да се занимава с коментарите, които се правят по негов адрес от някои от партиите. За мен е важно има ли основа, около която да изградим правителство. Всичко друго е шум в пространството", допълни Николай Денков. "Ако визирате коментара на Бойко Борисов за това, че той и проф. Денков са на една и съща възраст, явно не борави добре с числата, тъй като ги дели почти един цял мандат", обясни Асен Василев.

"Най-добрият вариант е да има правителство, трябва да се види кой ще бъде работещия", добави той.


В търсене на подкрепа: Започна срещата на Денков, ГЕРБ напусна залата 

"Растежът на "Продължаваме промяната" се увеличава с голяма скорост. Нашата партия ще е готова в голям подем за местните избори и тече процес на формиране на структурите по места", добави Кирил Петков, съпредседател на партията.

"Свидетели сме в момента как една партия, която ще промени България, се структурира, добави той. Девет нови членове са избрани по време на Националния съвет на ПП", обясни от своя страна Асен Василев.