Приключи проверката за смъртта на шофьора при кариера Дядово
Приключи проверката за смъртта на шофьора при кариера Дядово / netinfo
Нарушения на инструкциите за безопасна работа при товарене са довели до смъртта на 41-годишния Петър Бобачев от новозагорското село Езеро, който бе премазан от кофа на багер, пълна с камък и чакъл на 11 февруари. Това съобщиха от Инспекцията по труда в Сливен.

Инцидентът стана на асфалтова база на сливенската фирма „Биндер” в землището на новозагорското село Дядово. Петър Бобачев бил шофьор на камион КАМАЗ, собственост на фирма „Биндер”. Той бил в камиона, когато кофата на багера, който разтоварвал камъни и чакъл, паднала върху кабината. Шофьорът на камиона загинал на място от задушаване. Багерът бил собственост на радневската фирма ИНМАТ.

Според директора на Инспекцията по труда Румяна Михайлова става дума за трудова злополука, тъй като загиналият е осигурен и е работил по трудов договор във фирма „Биндер”. Резултатите от проверката на инспекцията сочат, че не е спазен Правилникът за безопасност на труда при разработване на находища по открит начин. Багеристът е започнал товаренето на камиона, без да е убеден, че шофьорът е извън кабината, въпреки, че това изрично е посочено в правилника.

Други новини от Сливен