/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов свика извънредно съвещание с финансовия министър Владислав Горанов, здравния Кирил Ананиев, вътрешния Валентин Радев. Това съобщи след срещата Горанов. На нея са участвали и шефове на силови служби и ДАНС.
 
"Използвахме случая да обсъдим някои проблеми в областта на здравеопазването, обсъдихме последиците от падналите дъждове и аз използвах възможността да докладвам добрите новини за вдигането на кредитния рейтинг на България", поясни финансовият министър.
 
"Няма опасност за населението след обилните дъждове", заяви вътрешният министър Валентин Радев. Обсъдени са били въпроси, свързани със здравеопазването и с обстановката в страната след валежите. Няма проблеми по пътищата, с електроснабдяването, увери Радев. До сутринта се очаква да бъдат решени проблемите и с оттоците на водите в столицата. По пътищата няма проблеми.

Радев: Няма опасност за населението след дъждовете, обстановката в страната е спокойна
 
Правителството не се отказва да дисциплинира системата на здравеопазването, коментира още вътрешният министър.
 
Радев информира, че в МВР по-късно днес ще бъдат съобщени подробности за съвместна операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура във връзка със злоупотреба с лекарствени средства. Радев увери, че няма да прекратят преследването на участници в злоупотреби в здравеопазването.