/ пресцентър, Министерски съвет
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадукта при 20-ия км на автомагистрала "Тракия" край Вакарел. Целта му била хората да се уверят, че за началото на летния сезон, 1 юни, ремонтите ще са приключили.

Кога ще е готова цялата магистрала „Хемус“?

Борисов Тракия виадукти ремонт
пресцентър, Министерски съвет

„Без почивка се работи. Исках да уверим хората, че за 1 юни, за сезона, ремонтите ще приключат", заяви премиерът. „Исках да видят хората при какви условия се работи - на 70 метра над земята, без почивка, в събота", коментира Борисов.

Ремонтът се извършва в дясното платно и обхваща горното и долното строене на пътното съоръжение. Виадуктът е един от трите моста на магистрала "Тракия", които в момента се ремонтират от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД. Строително-ремонтните дейности по тях ще приключат до активния летен сезон.



Тези стари мостове при първото земетресение могат да паднат. На практика се правят чисто нови мостове, понеже хората пътуват повече", посочи министър-председателят Бойко Борисов. Той заяви пред работниците на обекта, че е искал да види при какви условия работят дори в събота и то на 70 метра от земята. "Исках да уверим хората, че като тръгнат за курортите, ще е готово. Работете, но се пазете", каза премиерът пред екипа на магистралата.
 
Дейностите по горната част на виадукта включват авариен ремонт на асфалтовата настилка, хидроизолация, изравнителна бетонова плоча и тротоарни конзоли. А долното строене се укрепва срещу земетръс със специални устройства и се усилват устоите.