/ пресцентър, Министерски съвет
Премиерът увери, че през 2022 г. до Търговище ще пътуваме по магистрала, а през 2024 г. "Хемус" ще е окончателно готова
Премиерът Бойко Борисов пристигна на изненадващо посещение във Варна, за да инспектира новия булевард „Васил Левски”. Официалното откриване на отсечката ще бъде след издаване на Акт 16. Към момента новото съоръжение е с акт 15. 

Бойко Борисов инспектира новия варненски булевард "Васил Левски"
chernomore.bg

Борисов подчерта, че е направено всичко възможно булевардът да бъде пуснат за движение за Великденските празници, за да могат варненци и гостите на града да свикнат с пътната отсечка. 

пресцентър, Министерски съвет


Според премиера, няма нищо притеснително във формата и наклона на кръстовището  между булевардите „Васил Левски” и „Цар освободител”, което стана обект на критики. 

Премиерът Борисов открива новия булевард „Левски” още днес

"Акт 16 ще бъде издаден след окончателното полагане на маркировката и приключване на най-дребните довършителни работи. Едва тогава ще подпиша документите", съобщи за Дарик кметът на Варна Иван Портних. 

Елипсовидното кръстовище на бул. "Левски" било такова по проект

Държавата гледа сериозно на проекта за втори Аспарухов мост. В момента се търсят варианти за публично-частно партньорство за изграждането на второ съоръжение на Варненското езеро. 

Едва тази седмица приключват отчуждителните процедури по трасето на АМ "Хемус" край Търговище, съобщи още Борисов. Той увери, че през 2022 г. до Търговище ще пътуваме по магистрала, а през 2024 г. "Хемус" ще е окончателно готова.

пресцентър, Министерски съвет


През 2020 г. пък се навършват 210 години от рождението на Св. Прокопий Варненски, което е повод през следващата година да бъде открит едноименния храм във Варна, съобщи пред премиера Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 25 април 2019 г.