Полицията на крак заради ново видео, на което се вижда как шофьор кара с 260 км/ч по столичното Околовръстно шосе. Мъжът сам се е похвалил за това в социалните мрежи, а от полицията обявиха, че автомобилът ще бъде спрян от движение, съобщи NOVA.

„Има монтирани допълнителни агрегати като по-мощно турбо, спортни филтри, изменения на генерацията, която също е спортна. За тези изменения на водача ще му бъде съставен акт за управлението на този автомобил. Ще бъде санкциониран с от 2 до 7000 лева. Подчертавам - колата ще бъде спряна от движение. За съжаление, ние няма как да знаем скоростта на база този клип”, каза зам.-директорът на „Пътна полиция” Мартин Цурински.

Служители на „Пътна полиция“ - СДВР предприели незабавни действия, след като в социалните мрежи бе публикуван клип, показващ мъж да шофира с над 250 км/ч по улици в София, посочиха в съобщение до медиите от МВР. 

Нарушителят е установен в рамките на деня и призован в полицията. В техническия пункт на отдел „Пътна полиция“ е констатирано, че в конструкцията на автомобила са направени изменения, водещи до завишаване на мощността му, за което е съставен акт за спиране на колата от движение. 20-годишният младеж има и предходни нарушения, за които е бил санкциониран – 4 фиша (за светлини и неправилно паркиране) и 2 акта за (неправоспособност и за неизползване на предпазен колан).

През изминалите месеци случаите на шофиране със скорост опасно много над допустимата зачестяват все повече.

Последният фрапиращ случай, заснет във видео, беше с „Мис Силикон” Катрин Йорданова, която показа как шофира с превишена скорост в градски условия. Нейни бдителни последователи в социалните мрежи забелязаха, че на предното стъкло на автомобила има стикер „Република България - Народно събрание”.  Малко след това плеймейтката прекара една нощ в Районното, след като при рутинна проверка даде положителна проба за употреба на кокаин. Самата тя посочи, че не употребява никакви наркотици и активно се занимава със спортни дейности. Името на „Мис Силикон” всъщност нашумя през януари, когато тя се показа в социалните мрежи как шофира луксозния си автомобил с 256 км/ч.

Пре януари мъж качи клипове в социалните мрежи, на които демонстрира, че шофира с 260 км/ч на Околовръстното в София. 

През февруари кола „прелетя” с над 200 км/ч във Враца, а шофьорът се е похвалил със скоростта си отново в социалните мрежи. От полицията заявиха тогава че знаят кой е водачът. „Млад човек от Враца. Наказван е вече. За 2023 г. са му съставени 2 акта и 12 фиша.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня