Излизаме на протест, защото така не се прави законодателство, около това се обединиха "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" на съвместен извънреден брифинг, след като с мнозинство в парламента беше гласувано окончателно връщане на хартиената бюлетина. 

Планираният протест е от 18:30 ч. пред сградата на Народното събрание. 

"Оттук нататък нито един българин няма да може да гласува, без да попълни бюлетина с химикалка", каза Асен Василев от ПП и допълни, че машинното гласуване е било убито.

„Машините, които ползвахме към момента, ще бъдат изхвърлени. Те повече няма да бъдат ползвани, освен ако няма извънредни избори преди местния вот. Минаваме на изцяло ръчно гласуване, може би с броячки”, посочи още той.

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов посочи, че не е ясно как ще се гласува на местните избори.

„Този законодателен качамак, който наблюдаваме, е или пълна аматьорщина, или целенасочен план да не знаем как ще се гласува на местните избори заради тяхното огромно политическо значение”, допълни той.

Според Кирил Петков фокусът на ГЕРБ, ДПС и БСП е местните избори.

„Знаем, че по време на местния вот има най-голям брой невалидни бюлетини. Знаем, че те в момента са притеснени и се опитват по всякакъв начин да объркат цялото общество, но реално да откраднат вота на българските граждани. Както в момента дебатът тече, освен на хартия, друг начин няма да има да се гласува за местните избори - точно там, където те са най-добри за кражбата на вота”, посочи той.