Пожарникари трогнаха с човечността си
Пожарникари трогнаха с човечността си / снимка: Thinkstock/Getty Images

Трогателна история за това как пожарникари са помогнали на дядо и две баби развълнува българските потребители на Фейсбук. Жена разказа в социалната мрежа случка, на която станала свидетел от прозореца си в събота. Публикацията е накарала хиляди хора да я харесат и споделят, а коментарите са над 1000.

Полицай помогна на незрящ, трогна хиляди (ВИДЕО)

Ето и разказа:

"Един дядо и две баби минаваха по тротоара и мъкнеха с тях количка с доста голяма чанта. Не знам дали са неразумни, или не са имали избор, за да излязат в тоя кучешки студ, но както и да е. В един момент дядото падна, бабите се опитаха да му помогнат, за да го вдигнат, но без успех. Може би му прилоша, не знам. Тъкмо се чудех какво да предприемем, обаче не се наложи. В този момент мина пожарна кола и едната баба й помаха. В първия момент си помислих, че просто ще отминат, но грешах. Спряха колата и веднага изкочиха 5-6 момчета. Отидоха при дядото и бабите, попитаха ги нещо, веднага върнаха колата назад и ги качиха в пожарната на ръце, като ги пренесоха като малки деца. След това останаха навън в този вятър и студ близо 1 ч., защото в колата нямаше място за всички, докато най-накрая дойде линейката. Пренесоха отново дядото на ръце до носилката и помогнаха и на бабите да се качат. Не си тръгнаха, докато линейката не потегли.

Пътни полицаи смениха гумата на шофьорка (СНИМКА)

Тази случка много ме развълнува и дори се разплаках, защото в последно време някак си свикнахме да устояваме на лошото и дори да не ни прави впечатление, но честно казано на доброто не издържах. На тези момчета искам да кажа само благодаря, че ми показахте, че все още има добри хора".