Софийската районна прокуратура повдигна обвинение за хулигански действия и закана с убийство на 43-годишния Цецко Йомов, баща на футболиста на ЦСКА Георги Йомов, който простреля двама мъже в краката, съобщиха от прокуратурата.

Случаят е от 16 май, когато около 22:00 часа на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“ в София, обвиняемият е „извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет насочил го към И.П. и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към М.В. и прострелял и него в левия крак“. 

Паркирана кола е причината за стрелбата на бензиностанция в София

Обвинението за закана за убийство е заради това, че насочил пистолета срещу единия от мъжете и му казал: „Ще ти пръсна главата“.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи. Обвиняемият е задържан за 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда да му бъде наложен постоянен арест.

Вчера, във връзка със същия случай, двама мъже на 22 и на 42 години бяха задържани за 24 часа в полицията. В ранния следобед те са се явили в СДВР и, след като са разпитани, са задържани. 

В процеса на първоначалните действия за изясняване на случая бе установен и разпитан 24-годишен мъж, който е дал обяснения, свързани с инцидента, съобщиха тогава от МВР.
БТА