Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Ние никога не се месим нито в изборите, нито в никакви вътрешни работи. Това каза в Плевен в отговор на журналистически въпрос посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова.

Като гост за днешния Празник на града тя заяви, че Плевен е символ на руско-българската дружба, на руско-българското военно братство и тя е впечатлена от изградените паметници, Плевенската панорама и как жителите на града се отнасят към мемориалите, посветени на освобождението на Плевен. В Москва също стои в самия център на града паметник на героите от Плевен, допълни гостенката.

Захарова: България не е молила Русия да помогне за разследването на експлозиите в оръжейните заводи

Помолена да коментира туристическия поток от Русия към България тя изтъкна, че за организираните туристи, които оформят своите пътувания чрез турагенции има проблем. Ние изследване този въпрос и аз съм оптимист, каза посланик Митрофанова.

В отговор на друг въпрос тя бе категорична, че България е суверенна страна. Според нея по-добре би било да не се организират учения на НАТО в Черно море, да не се открива Черно море за трети страни. По думите й това е гледната точна на прагматично мислещите хора.

ЕС не подготвя нови санкции срещу Русия засега

Посланикът на Русия и кметът на Плевен Георг Спартански днес откриха в Регионалната библиотека "Христо Смирненски" Руски културен център, който разполага с богата материална база. Посланик Митрофанова поясни, че центърът осигурява безплатен достъп и възможности за семинари, за изучаване на Русия и руски език, за допълнителна информация за Руската федерация.
БТА