Партия "Продължаваме Промяната" изпратиха своя позиция по повод изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че в парламента вече има нова коалиция и това е "Лукойл". 

"БСП, ПП, Възраждането и Възхода не подкрепиха да връщаме по 1 лев на българските потребители от нафтата и бензина А95. Това са четирите проруски партии, които продължават да искат милиарди долари, които да изтичат през "Газпром" и неговите дъщерни фирми и "Лукойл" през неговите дъщерни фирми за войната, която Путин води в Украйна", заяви Борисов.

Борисов: Коалицията „Лукойл” в НС не подкрепи да връщаме по 1 лв. на българите от горивата

Последва мигновена реакция и на ПП. 

"Видя се кой остави Лукойл години наред да не плаща данъци в България. И кой отдаде на концесия нефтеното пристанището в Росенец на цената на 2 магазина в мола", посочиха от партията и допълниха, че те първи са внесли проект на решение на проблема с високите цени на горивата.

"Нашето предложение дава възможност да се възползваме от дерогацията, която кабинетът „Петков“ договори. Тя забранява износа на горива, произведени от руски суров петрол, за да може ценовото предимство на горивата да остава тук в България, за българските потребители, както и събраните допълнителни приходи от данъци и свръхпечалбите да се връщат при потребителите под формата на компенсации", съобщиха още от "Продължаваме Промяната".