БСП връща неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Това ще стане на 24 януари, вторник, в 10.00 часа на "Дондуков" 2, където Румен Радев ще приеме представители на парламентарната група на "БСП за България", на която бе възложено да посочи кандидат за министър-председател, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Обсъдихме проведените днес разговори. Обсъдихме възможните стъпки оттук нататък и решихме - връщаме третия мандат на президента". Това заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ партията остава отворена за всички за разговори, които са важни за България и българския народ.

"Проведохме съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на парламентарната група. Както знаете, получихме третия мандат. Отнасяме се изключително сериозно към тази задача. Изведохме най-важните приоритети за България и за българския народ в тези кризи в четири точки. Това са приоритети, които съществуват в програмите и намеренията на всички партии, тоест търсихме това, което да ни обедини, а не това, което ни разделя", посочи Нинова.

Борисов след срещата с Нинова: Този разговор има смисъл за следващите избори (ВИДЕО)

Тя подчерта, че внушението за неуспешно създаденото правителство носи третият мандатоносител, който и да е той, е манипулация.

На въпрос как ще коментира думите на Асен Василев и Христо Иванов, че са съзрели коалиция между БСП и ГЕРБ, Нинова заяви: "Ние съзряхме такава между тях и ГЕРБ и я нарекохме "коалиция на войната". "Не приемаме етикети", категорична е тя.

Василев: Бъдещо партньорство между ГЕРБ и БСП е връщане на България назад

"Ние направихме всичко, което се очаква от нас и което сме декларирали - диалог и съгласие по важни за всички точки", подчерта лидерът на БСП.