Този разговор има смисъл за следващите избори. Ако този разговори се беше провел преди да се раздадат мандатите и всички партии, и тези, които намерят сечение в третия мандат, ние нямаше да предлагаме правителство, предполагам и вторите, а с третия мандат щеше да бъде избрано едно правителство тип "Габровски". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след лидеркста среща, организирана от председателя на БСП Корнелия Нинова в опит за съставяне на правителство с третия мандат.

Борисов каза още, че ще прати през изпълнителната комисия до структурните звена на ГЕРБ да се произнесат.

След лидерската среща: Няма изгледи за правителство с мандата на БСП

Последните, с които бихме направили правителство са БСП. Винаги сме го казвали. В същото време уважаваме тяхната покана, обясни той.

Според Борисов този разговор е бил, за да се върне парламентарната република. "Разговорите за управление са в парламента, а не по кабинетите", добави той.

ПП реши: Няма да подкрепи правителство с мандата на БСП

По време на срещата лидерът на ГЕРБ подчерта пред Нинова, че конгресът на партията го е задължил да не прави коалиция с БСП. "Но БСП много се промени. Аз ще разговарям с колегите, защото това не би трябвало да бъде спирачка за някакво техническо и експертно, програмно или каквото и да било правителство в един момент. Сега няма как да ви подкрепим, но с присъствието си изразявам уважение към вашите избиратели и към вас, които сте избрани от тях", каза още Борисов.

А след срещата поясни, че иска "да има възможност, ако има експертно правителство, да можем да участват в разговори със всички, а не да трябва само лидерът да го рещава, да дойде днес или да не дойде".