Поискаха очни ставки по делото срещу Майчин дом - Варна
Поискаха очни ставки по делото срещу Майчин дом - Варна / netinfo

Очни ставки бяха поискани по време на поредното заседание по делото "Елвира срещу “Майчин дом” - Варна. Мотивът бе съществено разминаване между показанията на свидетелите на двете страни, предаде БГНЕС.

Разпитани бяха пет от членовете на екипа, който е участвал в плановата операция на родилката, по време на която тя изпада в кома преди две години. Не се яви единствено д-р Наталия Юдова. Оказа се, че мистериозният свидетел, за който адвокатът на семейството на Елвира, Иван Кръстев, бе съобщил е също медицинско лице и е била на лечение в “Майчин дом”. Това е Пепа Станкова. Според думите й тя е стояла близо два часа в коридора пред операционната зала и там се е запознала с майката на Елвира, помагайки й да настрои фотоапарата си.

В залата бяха разпитани и Неврие Кискинова, Даринка Добрева, Юлия Бейлерян, Тенай Мурад и Райна Бояджиева. Повечето от тях твърдяха, че нито анестезиоложката д-р Добрева, нито акушерката Кискинова са напускали залата по време на операцията. Не липсваха и отговори, че медицинските лица не си спомнят със сигурност дали някой е излизал или не. Подобни бяха и твърденията относно темата дали е идвал шофьор или друго техническо лице по време на инцидента. Станкова обаче заяви, че именно на шофьора е била дадена рецепта, която той да изпълни и да донесе животоспасяващи медикаменти. Част от обясненията на разпитваните членове на екипа бяха, че той е носил кръвни проби, а в последствие и резултатите от тях.

Според свидетелката от страна на Елвира, д-р Добрева е излязла от залата след като е поставила спиналната анестезия и е отишла в кабинета си, а Кискинова изобщо не е била вътре при започване на манипулациите. За проблем със секциото Станкова разбрала когато настанала суматоха и майката на Елвира е била помолена да напусне помещението, където е стояла, за да снима радостния момент при излизането на бебето. Драстично се разминаваха и показанията точно в колко часа е започнала подготовката за операцията.

До момента все още не са приключили очните ставки, както и не е изслушана медицинската експертиза направена от вещо лице д-р Теменужка Станчева.

Повече новини от Варна