/ ThinkStock/Getty Images
„Продължаваме да подпомагаме общините. Това е една от политиките ни и се надявам тя да продължи и за в бъдеще“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

Кабинетът одобри допълнителни трансфери в размер на 6,554 млн. лв., като 131,9 хил. лв. от тях са за ремонтни дейности на четири храма в общините Брезник и Земен и 6,4 млн. лв. са за общините Гърмен, Велинград и Перник.

Отпускат 1,5 млн. лева на първите 52 общини, организирали предучилищна подготовка за 4-годишни

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане бяха отпуснати и други 3,2 млн. лв. за община Белово. 1,105 млн. лв. от предоставените средства на община Гърмен са за корекция на дере в с. Хвостяне и 457 хил. лв. за изграждане на физкултурен салон към Обединено училище „Христо Ботев“ в с. Долно Дряново.

По бюджета на община Велинград се одобрени средства в размер на 4,5 млн. лв., които ще бъдат разходвани за изграждане на три детски градини в селата Кръстава, Свата Петка и Грашево.

Допълнителните трансфери по бюджета на община Перник са в размер на 360 хил. лв. за изграждане на довеждащ водопровод от пречиствателна станция за питейни води в кв. "Църква", Перник до с. Кралев дол.

Дават 1,68 млн. лв. за строеж на детски градини в общините Костинброд и Бургас (ВИДЕО)

В хода на заседанието бяха предоставени и още 131,9 хил. лв. на Българската православна църква - Българска патриаршия. Средствата ще бъдат вложени в строително-ремонтни дейности на храм „Св. Петка“ в Брезник с цел възстановяване на килийното училище към храма и за реставрация на храм „Св. Николай“ в с. Долни Романци, общ. Брезник.

Част от финансовата подкрепа ще бъде и за средновековната църква „Св. Николай“ в с. Долна врабча, общ. Земен и за довършителни дейности на храм „Св. Иван Рилски“, с. Гърло, община Брезник.

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане правителството отпусна и 3,2 млн. лева на община Белово. Средствата са за неотложни възстановителни работи за корекцията на река Яденица, в урбанизираната територия на града.