Побългарени паник-бутони в пловдивските таксита
Побългарени паник-бутони в пловдивските таксита / netinfo
Таксиметровите автомобили в Пловдив ще бъдат оборудвани с паник-бутони в побългарен вариант. Това съобщиха председателят на Сдружението на радиотаксиметровите фирми Петър Неделчев и управителят на “Елма такси” Иван Шапилов след среща на превозвачите с началника на полицията комисар Валери Баненкин.

За техническите характеристики на бутоните, които ще подават светлинен или звуков сигнал от самата кола, ще се произнесе специална работна група. По предварителни разчети те ще струват между 30 и 50 лева на автомобил.

Нито полицията, нито превозвачите могат да си позволят внедряване на класическия вариант на паник-бутоните с GPS-система, при която оборудването на център струва 35 000 евро, а устройството за всяка от колите излиза 500 лева без месечните такси.

Десетократно поевтинената преработка на охранителната система ще бъде внедрена най-рано след месец. Още след седмица обаче всички диспечерски служби на таксиметровите фирми ще имат гореща телефонна връзка със специално открити за тях полицейски линии.

Други новини от Пловдив