Пловдивски бизнесмени и рокери на протест, искат оставката на кмета
Пловдивски бизнесмени и рокери на протест, искат оставката на кмета / снимка: DarikNews.bg, архив
Атанас Червенков и Радослав Бозуков
62212
Атанас Червенков и Радослав Бозуков
  • Атанас Червенков и Радослав Бозуков

Бизнесмени и рокери ще протестират заедно срещу кмета Иван Тотев. Това заяви в ефира на Дарик радио организаторът на протеста Атанас Червенков - Наско Райфъла. Митингът ще е в неделя от 15.00 ч., а сборното място на пл. „Независимост”, известен като „Гроздов пазар”. Очаква се на протеста да присъстват и над 200 рокери. Протестът не е партиен, но смятаме, че управлението на ГЕРБ съсипва малкия и среден бизнес, заяви Червенков. Той настоява Тотев да върне данъците, да премахне таксите за ясли и детска кухня, след което да си подаде оставката. Според Райфъла хора като Иван Тотев и кмета на Варна Кирил Йорданов съсипват реномето на Бойко Борисов и го свалиха от власт.

Свалянето на такса „Битови отпадъци” за бизнеса е толкова малко, че дори е обидно, смята Червенков. Останалите местни данъци скачат с близо 40%, което не е нормално по време на криза, каза още той. Наско Райфъла изрази недоволство и от това, че хотелът на семейството на Иван Тотев е запълнен на 90%, заради редовни семинари от различни министерства и общинска администрация, докато останалият бизнес изнемогва.

Собствениците на магазини по главната улица „Александър I Батенберг” също изразяват недоволство, заради новите регулации за рекламните табели, твърди Червенков. Според него инспектори са писали актове, тъй като рекламите не са поставени с архитектурен проект, но той трябва да се изработи от строго определени архитекти.

„В мътни води ще ловим риба” - с тези думи председателят на Бизнес експертния съвет (БЕС) в Пловдив Радослав Бозуков коментира информацията, че бизнесмени ще протестират срещу високите местни данъци и такси.

Още новини от Пловдив