ПФ против квотното разпределение на бежанци в Европа
ПФ против квотното разпределение на бежанци в Европа / снимка: БГНЕС, архив
ПФ против квотното разпределение на бежанци в Европа
81674
ПФ против квотното разпределение на бежанци в Европа
  • ПФ против квотното разпределение на бежанци в Европа

Патриотичният фронт се обяви против задължителното квотно разпределение на имигранти в страните членки на Европейския съюз. Това стана ясно от декларация на формацията, представена от парламентарната трибуна от Красимир Каракачанов.  Патриотите настояват правителството да отхвърли задължителното квортно разпределение.

„Патриотичният фронт не приема идеята, че всеки, който желае да се пресели в държава членка на ЕС, има право на това. Не приемаме идеята, че всеки, пожелал социални помощи, безплатно жилище и безплатно здравеопазване, има право да ги получи за сметка на данъкоплатците граждани на държавите членки на ЕС. Още повече при социалните трудности и несгоди на населението на България, което трудно преживява и днес с най-ниските пенсии и заплати в Европа", каза Каракачанов и допълни:

„На всеки обикновен и трезвомислещ европеец е ясна видимата заплаха от нашествието на стотици хиляди млади мъже на Европейския континент. Заплахата е икономическа, демографска и най-вече ценностна, защото тези имигранти носят друга традиция, друга култура, други ценности, несъвместими с тези на държавите членки на ЕС. Още повече че досегашната практика в страните от Западна Европа показа, че те не желаят да се интегрират в местните общества, предложили им своето гостоприемство, а точно обратното - обособяват се в свои общности и налагат на Европа своите религиозни и обществени порядки. Примерът с няколкото хиляди европейски граждани от арабски и африкански произход, които в момента се бият на страната на Ислямска държава е показателен в това отношение. Да не забравяме и кои бяха хората, извършили атентатите в лондонското метро, гарата в Мадрид или редакцията на френското списание в Париж".