геотермална енергия
геотермална енергия / iStock/Getty Images
Единственият стремеж и приоритет са постигане на националните ни интереси. Виждаме, че сектор транспорт ще има големи реформи. Капацитетът на електропроизводство трябва да се увеличи. Това заяви премиерът Кирил Петков на блицконтрола в отговор на въпрос от Драгомир Стойнев от БСП.

По отношение на геотермална енергия, той заяви, че това е българско богатство, което не е използвано въобще. Представете си чисто българска енергия, базова мощност, тъй като страната ни е богата на минерални извори. Търсим най-конкурентните начини за пазара на електроенергия", заяви премиерът Петков.

Премиерът обеща - това правителство няма да наложи задължителна ваксинация

"Аз бях министър на икономиката за 4 месеца. Искам да ви кажа много ясно, че оттук нататък няма да има кой кмет на кой е. Имаме български граждани, български общини, всички трябва да са равнопоставени. Ние не играем политически игрички, ние искаме единствено добруването на българските граждани. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на днешния блиц контрол в парламента в отговор на въпрос на депутата от ДПС Севим Али.

Василев: Да повишаваме зависимостта си от газ означава някой друг да пуска и спира тока в държавата


Севим Али от своя страна изрази мнение, че държавата тотално е дезертирала от своите задължения. „Над 1200 семейства бяха оставени без дърва за огрев. Това ли е промяната, за която обещахте“, попита народният представител.