/ БГНЕС
България най-вероятно ще обяви двамата руски дипломати, обвинени за шпионаж, в "персони нон грата". Това каза министърът на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти, предаде БТА.

В момента писмата от прокуратурата за двамата дипломати, срещу които са събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, се разглеждат от компетентната дирекция в МВнР и в рамките на днешния ден посланикът ще бъде извикан във външното ни министерство, каза Захариева.

Още двама руски дипломати са извършвали шпионска дейност у нас

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор е уведомил министъра на външните работи за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност от двама руски граждани, ползващи се с дипломатически имунитет.

"Писмата от прокуратурата са получени днес в МВнР, веднага са разпределени на компетентната дирекция, ще предприемем действията, които сме длъжни да предприемем, най-вероятно за обявяване за "персона нон грата" на двамата дипломати", коментира Захариева и добави, че в рамките на днешния ден ще бъде извикан и посланикът.