Патентно ведомство
Патентно ведомство / Патентно ведомство
Патентното ведомство вече предоставя на гражданите 43 нови електронни услуги.

Така, вече е възможно електронно подаване на заявки за патенти за изобретения и за регистрация на полезни модели

Поредното представяне на най-новите електронни услуги в Портала на Патентно ведомство на Република България се проведе на 4 октомври, а в него участва и д-р Давид Сукалински – заместник-председател на Патентно ведомство на Република България.

Представители на бизнеса от малки и средни предприятия, представители по индустриална собственост, потребителите на услуги и граждани, които присъстваха на презентацията, бяха запознати подробно с електронното подаване на заявки за патенти за изобретения и за регистрация на полезни модели, съобщиха от ведомството.

Директорът на дирекция "Експертиза и закрила на изобретенията и промишлените дизайни" - Оля Димитрова, представи изключително важни детайли в двете нови услуги. С демонстрация в портала за електронни услуги на Патентно ведомство бяха презентирани и основни ключови моменти от процесите, които се изпълняват за успешно заявяване на заявки за патенти и регистрация на полезни модели.

По време на дискусията беше отбелязано, че ежедневната работа и усилия на Патентно ведомство са насочени освен към развиване на процесите по предоставяне на правна закрила на обектите на индустриална собственост, но и към разширяване на инструментите за електронен достъп до услугите, които се предоставят от тази тъй важна за гражданите българска институция.