Парична глоба за единия подсъдим по делото за фонтана убиец
Парична глоба за единия подсъдим по делото за фонтана убиец / Снимка: Sofia Photo Agency
С 1000 лева административна глоба за единия подсъдим и още двама оправдани приключи делото в Софийски градски съд за смъртта на Веселин Петров. Той загина от токов удар във фонтана на площад „Славейков” преди две години.

Състав на Софийски градски съд призна за невинни и оправда управителя на фирма "Крамкомплекс", построила фонтана Симеон Кралев и Георги Зенгинов – бивш управител на пазари „Теменуга” и шеф на комисията, приела готовия фонтан. Съдът прие, че те не са нарушили нормите на здравословните и безопасно условия на труд.

За виновен бе признат единствено изпълнителният директор на пазари „Теменуга” Васил Каменов за това, че немарливо е изпълнявал служебните си задължения и не е упражнявал контрол върху строителните дейности по фонтана. Съдът обаче го освободи от наказателна отговорност и му присъди административна глоба от 1000 лева. Съдът отмени и мерките за неотклонение на тримата.

Каменов нарече себе си „изкупителна жертва”, а майката на убития, която е частен обвинител по делото обяви, че ще заведе ново дело. Прокурорът Мончев обяви, че ще протестира присъдата пред Софийски апелативен съд.