Отстраняват от длъжност задържания с подкуп инспектор по труда
Отстраняват от длъжност задържания с подкуп инспектор по труда / netinfo
Отстраняват от длъжност задържания с подкуп инспектор по труда
22060
Отстраняват от длъжност задържания с подкуп инспектор по труда
  • Отстраняват от длъжност задържания с подкуп инспектор по труда

Отстраняване от длъжност на задържания служител на Областна инспекция по труда (ОИТ) в Бургас иска прокуратурата в града. По случая е образувано досъдебно производство.

Старши инспектор Евгени Блажев беше задържан вчера в кабинета си с 1000 лева, поискани от собственик на заведение в Бургаски регион. При обиска са открити предварително описаните банкноти, както и документи, доказващи съпричастността на Блажев към извършеното престъпление. По време на разследването са използвани специални разузнавателни средства, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Евгени Влажев е поискал парите от проверявания работодател, за да не му състави акт за над 10 000 лева при установени повече от едно нарушения, съобщи директорът на инспекцията Павлин Васков. Сигналът срещу него е подаден в ДАНС от самия Васков, който уточни, че въпреки това проверката на заведението ще продължи.

От полицията информират, че са установени и други случаи злоупотреба със служебното положение, допуснати от задържания инспектор. Един от тях е документиран от служители от ДАНС.

Евгени Блажев работи в инспекцията от три години. Шофира джип „Лексус". Преди това е бил служител в Гражданска защита - Бургас. Средната заплата на един старши инспектор е 450-500 лева, информира Павлин Васков.

От началото на годината до в Главна дирекция „Инспекция по труда" са подадени сигнали срещу 28 инспектори от 16 областни дирекции в страната, съобщи изпълнителният директор Румяна Михайлова.

Отстраняват от длъжност задържания с подкуп инспектор по труда
netinfo

Други новини от Бургас