Отново ще оспорват в съда изборите в Мосомище
Отново ще оспорват в съда изборите в Мосомище / Sofia Photo Agency

Загубилата кметския вот в гоцеделчевското село Мосомище – Ана Донкова, се готви да депозира поредната си жалба в Административния съд в Благоевград за оспорване на изборите, научи Дарик.

 

Председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Гоце Делчев Катя Воденичарова заяви, че Донкова е искала копия от протоколите и решението на комисията за обявяване на изборния резултат от проведения балотаж за кмет на 28 февруари, въз основа на който за селски управник бе избран опонентът й Иван Ламбрев. Председателят на ОИК обаче няма официална информация дали Анна Донкова ще депозира жалба в Административния съд в Благоевград, както стори два пъти за последните две години.

 

Два пъти Анна Донкова, която е кандидат за кмет в Мосомище от партия "Зелена България", успя да касира изборите в селото и се стигна до провеждането на извънредните преди седмица. На балотажа на 28 февруари за Донкова гласуваха 755 жители в Мосомище, а за Иван Ламбрев от "ГЕРБ" гласуваха 792-ма имащи право на глас.

 

Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев отчете 18 недействителни бюлетини и не регистрира други нарушения на Закона за местните избори.

 

Други новини от Благоевград