Отново напрежение между фабрика за минерална вода и община Хисаря
Отново напрежение между фабрика за минерална вода и община Хисаря / снимка: DarikNews.bg, архив
Отново напрежение между фабрика за минерална вода и община Хисаря
73168
Отново напрежение между фабрика за минерална вода и община Хисаря
  • Отново напрежение между фабрика за минерална вода и община Хисаря

Строителни дейности на съседен до ТПК „Хисаря" имот отново породиха напрежение между кооперацията и община Хисаря, научи Дарик.

Тази сутрин на терен на Наркооп, който се намира в близост до производствения район на ТПК „Хисаря", багери са започнали да разчистват и заравняват терена.

Дейностите са част от проекта за Водния цикъл на града, който буксува вече няколко месеца.

„Притеснителното е, че при висящо производство по подадена жалба от наша страна срещу разрешението за строеж реално се извършват строителни дейности от Обединение „Хисаря", включващо и община Хисаря", обясни пред Дарик адвокатът на кооперацията Илиан Шопов.

По думите му напрежението се поражда от факта, че никой не може да извършва каквито и да било строително-монтажни работи при наличие на висящо производство.

„Ние сме подали жалба в Административен съд - Пловдив, а по реда на Закона за устройство на територията тя спира изпълнението на разрешителното за строеж като административен акт", припомни адвокатът.

Той уточни, че ТПК „Хисаря" е внесла нова жалба по случая. „Ще сигнализираме и прокуратурата, и полицията за тези нарушения днес до края на работния ден или най-късно утре", допълни Илиан Шопов.

Кметът на община Хисаря Пенка Ганева отрече пред Дарик да са започнали строителни дейности в парцела на Наркооп. По думите й има само „разчистване, за да се види дали може да се приложи проектът по това трасе".

Кметицата допълни, че Административният съд в Пловдив се е произнесъл, че нейната заповед за принудително влизане на терена на ТПК „Хисаря" е законосъобразна. Решението на съда не подлежи на обжалване, допълни Ганева.