Отложиха гледането на мерките на Джими и Тихия
Отложиха гледането на мерките на Джими и Тихия / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Софийският апелативен съд отложи за 4 юли гледането на мерките за неотклонение на петима митничари, задържани по обвинение за контрабанда. Това съобщи един от адвокатите на обвиняемите - Марин Марковски. По думите му предвиденото за днес заседание на Апелативния съд е отложено, тъй като от прокуратурата е представена нова експертиза.

Марковски обясни, че експертизата е много голяма по обем и съдът е дал възможност на защитата да се запознае със съдържанието й.

На 26 юни Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на митничарите Ивайло Разложки-Тихия, Радослав Живков-Джими и сочените от прокуратурата за техни съучастници Григор Тотев, Вилислав Нешов и Стоян Петров.

Петимата мъже бяха задържани при полицейска операция по обвинение, че в продължение на около две години са организирали контрабанден канал, през който са минавали мобилни телефони, дрехи и аксесоари от Дубай и от Китай. Тези стоки са били декларирани на десетки пъти по-ниски стойности и с това е нанесена щета на държавния бюджет.