Откриха тялото на спелеолога Петър Георгиев в река Искър

Проверяват река Искър за замърсяване
Проверяват река Искър за замърсяване / Дарик Враца
Водолази откриха тялото на спелеолога Петър Георгиев от София, съобщава "24 часа". Под ръководството на Областната дирекция на МВР във Враца и водолази от Регионалната служба по безопасност и защита на населението в Монтана и хеликоптер на Гранична полиция продължиха четири дни издирването във водите на река Искър край Мездра.

Вече и хеликоптер издирва изчезналия спелеолог край Мездра
 
Трагичният инцидент стана в събота. Четирима млади мъже от столичния пещерен клуб се опитали да преминат със сал реката, по повод подготовката на екстремното състезание „Приключенски многобой - Мездра 2018“.
 
Салът се преобърнал и всички паднали във водата. Бързеят обаче повлякъл 39-годишния Петър Георгиев, а опитите на колегите му да го спасят останали безуспешни. Трупът на 39-годишния столичанин от Пещерен клуб "Хеликтит" е бил открит днес около 17 часа в района на ВЕЦ "Царевец" в землището на мездренското село Царевец. Тялото ще бъде транспортирано за аутопсия.

Още издирват мъжа, паднал в река Искър край Мездра
 
А ето какво е написал в социалната мрежа, на 26 юни, няколко дни преди трагедията Петър: "Тази година Extreme fest ще бъде още по-вълнуващ... за съжаление този път няма да мога да бъда там, за да ви държа треперещите ръчички преди да се пуснете по тролея :), но елементите от техниката на единичното въже отново ще бъдат сериозно застъпени, благодарение на Пещерен клуб "Хеликтит" и нашите членове, за които - ей така, докато се забавляват да Ви сбъдват ей такива романтични моменти на 120 метра височина - е като детска игра :) Датата за тази година е 21-22.07, а мястото е същото: Водопад Скакля, село Заселе (Вазовата екопътека). Енджой!"
24 часа