Откриха съмнителен алкохол в туби в заведение в „Слънчев бряг
Откриха съмнителен алкохол в туби в заведение в „Слънчев бряг / ThinkStock/Getty Images
Откриха съмнителен алкохол в туби в заведение в „Слънчев бряг"
81541
Откриха съмнителен алкохол в туби в заведение в „Слънчев бряг"
  • Откриха съмнителен алкохол в туби в заведение в „Слънчев бряг"

11 туби с вместимост от 10 литра, пълни с наливен алкохол, откри Комисията за защита на потребителите в заведение в Слънчев бряг. При рутинна проверка за качеството на алкохолните напитки от КЗП се усъмняват в големия брой отворени и пълни бутилки с алкохол.

При проверка в рамките на кампанията на комисията за качеството на алкохолните напитки, служителите й установяват в заведение в „Слънчев бряг", че има отворени бутилки с алкохол, които са пълни до горе. Това поражда у тях съмнения. Така те се натъкват на контейнер с туби от 10 литра, пълни с наливен алкохол, пред задния вход на заведението. Това е нарушение на забраната за продажба на наливен алкохол, каза председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Взети са проби от алкохола, които ще бъдат анализирани по отношение на това каква е субстанцията и дали е опасна. Комисията е работила в сътрудничество с Икономическа полиция и Агенция Митници, за да бъде обхванат по-пълно случаят и да се установят всички нарушения.

Маргаритов уточни, че това не е първият случай на неспазване на разпоредбите за алкохолни напитки, но този път нарушението е особено сериoзно. След анализ на алкохола в тубите и след проверките на Икономическа полиция ще бъдат наложени санкции на заведението, а може да се стигне и до неговото затваряне.

Други новини от Бургас