Откриха големи злоупотреби при строежа на магистрала
93430
Откриха големи злоупотреби при строежа на магистрала
  • Откриха големи злоупотреби при строежа на магистрала
Сключване на договор за извършване на допълнителни строителни дейности на автомагистрала "Марица" на стойност 50 млн., е причината за вчерашното изземане на документи в Агенция "Пътна инфраструктура". Това каза за Дарик говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя уточни, че миналата година в прокуратурата постъпва сигнал за незаконосъобразно разходване на средства за изграждането на част от магистрала "Марица". Друг сигнал, но този път от ОЛАФ, касае нагласени поръчки, които се извършват от АПИ.
 
Прокуратурата влезе и в Агенция "Пътна инфраструктура"

През юни м.г. депутатите Жельо Бойчев и Кирил Добрев подават сигнал към прокуратурата за незаконосъобразно разходване на средства при изграждането на част от магистрала "Марица", съобщи Арнаудива.
 
"Постъпи сигнал от ОЛАФ за нагласени поръчки, които се извършват от Агенция "Пътна инфраструктура". Три месеца извършвахме предварителна проверка и на 17 септември м.г. започнаха досъдебно производство. Касае се за сключване на договор с "Пътища Пловдив" за извършване на допълнителни строителни дейности, в частност за отводняване на пренапоена почва преди да се изгради самата магистрала", заяви тя.
 
БГНЕС


"Установили сме до този момент, че длъжностни лица от АПИ са провели среща с представители на "Пътища Пловдив", които са поискали за изпълнение на тези дейности 50 млн. лева. По разпореждане на изпълнителния директор на АПИ е била проведена процедура с такива показатели и заложени изисквания,че да спечели, а впоследствие и печели, "Пътища Пловдив" тази обществена поръчка", поясни още Арнаудова.
 
По това време шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" е инж. Лазар Лазаров. Дали обаче прокуратурата ще му повдигне обвинение за тези нередности, предстои да стане ясно.