/ БГНЕС
За момента никой от шестимата независими депутати, които се отцепиха от „Има такъв народ“, нямат покана от „Продължаваме промяната“ за участие в разговори за нова коалиция, но са готови да участват в такива, ако бъдат поканени. Това заяви независимият депутат адвокат Иво Атанасов, предаде БГНЕС.

„Най-доброто нещо за България е да има редовно правителство, за да има работещ парламент. Трябва да се направи всичко възможно, за да имаме редовно правителство на фона на кризите, които ни връхлитат отвсякъде“, каза адвокат Атанасов.

Без ПП и БСП: Радев обяви край на консултациите

Той подчерта, че те са шестима души и не могат да имат претенции кой да бъде премиер. Адвокат Атанасов не можа да отговори дали броят на независимите депутати се е увеличил. „Проблемът за мнозинството е на този, който получава мандата“, каза още той.

Днес трябва да започнат разговорите на ПП с БСП и "Демократична Българя" за съставяне на нова коалиция. За момента все още не е ясно кога ще се проведат те. По предварителна, но непотвърдена информация това може да стане довечера след заседанието на парламента.
БГНЕС