Отцепилият се депутат от ИТН Деян Петков е загубил доверие в партията, когато е влязъл в парламента. Това заяви самият той в студиото на NOVA.
 
По думите му на депутатите е казано, че те са “едни висококвалифицирани натискачи на копчета, които нямат право да мислят и да взимат решения, защото сме тук заради един човек”.

Според другият отцепил се от ИТН - Светлин Стоянов, е много възможно лидерът на партията Слави Трифонов да не знае за тези думи. 

И двамата обаче са категорични, че лошото отношение към тях е било водещо за напускането им на ИТН. 

“При мен всичко е въпрос на лошо отношение. Аз съм достатъчно принципен човек, не мога да бъда купен, не мога да бъда изнудван”, заяви Петков. И двамата депутати бяха категорични, че не са получавали телефонни обаждания от премиерът Кирил Петков.

ГЕРБ-СДС внесоха вот на недоверие


“На мен Кирил Петков не ми е звънял, нито някой от ПП. Решението съм взел абсолютно сам, без никакъв натиск”, заяви Светлин Стоянов и допълни, че не е бил убеждаван и от ръководството на ИТН да се върне. 

“Моя телефон не само, че го няма Кирил Петков, но го няма и Слави Трифонов”, каза от своя страна Деян Петков. 

Двамата заявиха още, че във вота на недоверие ще “гласуваме по съвест, защото сме достатъчно свободни да взимаме собствени решения”.
NOVA